Pojedinci / Asertivni

Asertivni

Zauzmite se za sebe i pokažite uvažavanje za druge – istovremeno

Pridružite nam se u Asertivnima!

Asertivni je Creativin autorski ciklus od 4 poludnevne radionice za razvoj interpersonalnih vještina i asertivnosti (sposobnosti zauzimanja za sebe uz istovremeno uvažavanje drugih), te za jačanje samopoštovanja.

Način rada

Radionice se održavaju jednom sedmično kroz četiri sedmice i olakšavaju razvoj novog doživljaja sebe u odnosu na druge i jačanje asertivnog stila komuniciranja i ponašanja. Učenje i razvoj odvijaju se u malim grupama, u opuštenoj i podržavajućoj atmosferi. Radimo kroz grupne diskusije i vježbe, igre, prilike za treniranje novih vještina i za primanje povratnih informacija i savjeta od grupe i od voditeljica.

Polaznici i ciljevi ciklusa Asertivni

Polaznik ciklusa Asertivni može biti svaka punoljetna osoba koja se želi izgrađivati i razvijati, a osobito je koristan za sve koji žele:

  • ojačati osjećaj vlastite vrijednosti, povećati samopoštovanje
  • naučiti kako se izboriti za svoja prava, ideje, ciljeve, potrebe…
  • naučiti kako reći Ne uz dobar osjećaj i na način koji će druga strana čuti
  • naučiti kako konstruktivno komunicirati u konfliktnim situacijama
  • bolje razumjeti svoje i tuđe osjećaje, potrebe i uvjerenja i kako oni utiču na odnose
  • naučiti komunicirati na način koji će kod drugih izazivati više poštovanja i uvažavanja

Ishodi i sadržaj ciklusa Asertivni 

Na Asertivnima ćete steći dublje razumijevanje asertivnosti, osvijestiti šta Vas sprečava da se uspješno zauzimate za svoje ideje, ciljeve, stavove i potrebe a da pri tome istovremeno iskazujete uvažavanje za sagovornike, naučiti kako komunicirati asertivnim stilom…

Imat ćete priliku raditi na vlastitim primjerima situacija u kojima Vam je teško zauzeti se za sebe ili odbiti tuđe zahtjeve i trenirati primjenu novih komunikacijskih tehnika kroz igrane situacije, u sigurnom okruženju i uz obilje razvojne povratne informacije od voditeljica.

Upoznat ćete vježbe za opuštanje, energiziranje i centriranje, koje će Vam pomoći da brže postanete asertivni.

Voditeljica: Ema Borovina, dipl.psih, Jungian Coach i KBT praktičar

Vrijeme i mjesto održavanja: četiri uzastopna susreta u periodu od 16:30 do 19:30h kroz četiri sedmice, Bulevar Meše Selimovića 16, zgrada ASA Prevent, Sarajevo

Cijena po polazniku: 420 KM + PDV
Na navedeni iznos odobravamo: 30% popusta za privatno plaćanje, 50% popusta za studente, te za drugog polaznika iz iste kompanije 10% popusta. Radionice se uplaćuju kao paket od 4 radionice i nije moguća uplata pojedinačne radionice.

Termini i prijava