Pojedinci / Govornica

Govornica

Imate dar govora – oslobodite ga

Pridružite nam se na Govornici!

Govornica je Creativin autorski ciklus od 4 poludnevne radionice za razvoj govorničkih i (samo)prezentacijskih vještina, te jačanje samopouzdanja.

Radionice se održavaju jednom sedmično kroz četiri sedmice. Omogućavaju sticanje znanja i razvoj vještina potrebnih za uspješno govorenje pred manjim ili većim grupama slušatelja.

Način rada

Učenje je interaktivno i iskustveno, u maloj grupi i ugodnoj atmosferi. Dominira obilje prilike za vježbu i za primanje razvojno usmjerene povratne informacije od grupe i od voditelja. Stoga je Govornica ujedno i izvrstan poligon za treniranje izlaganja i jačanje samopouzdanja.

Polaznici i ciljevi ciklusa Govornica

Polaznik može biti svaka punoljetna osoba koja je zainteresirana izgrađivati i razvijati se, a osobito je korisna za osobe koje žele:

  • steći ili povećati sigurnost u izlaganjima pred grupom slušatelja
  • naučiti kako suzbiti, smanjiti i kontrolirati tremu
  • povećati zanimljivost, razumljivost i uvjerljivost u svom usmenom izražavanju
  • postići primjereno držanje tijela i gestikulacije, te kontrolu glasa i dinamike govora
  • razvijati vještine mišljenja, izražavanja, slušanja i uspostavljanja odnosa s publikom

Dosadašnji polaznici različite su dobi i funkcija, od studenata do članova uprava. Dio dosadašnjih polaznika često govori pred većim skupinama slušatelja i prije Govornice su već pohađali srodne edukacije, a u Govornici su pronašli dodatna znanja i priliku za nadogradnju vještina. Većina ipak rjeđe govori u javnosti  i u Govornici je prepoznala izvrsnu edukaciju za jačanje svog samopouzdanja, razvoj komunikacijskih vještina i sticanje znanja koja koriste u pripremi za važne razgovore i u sudjelovanjima na sastancima i u grupnim diskusijama.

Ishodi i sadržaj ciklusa Govornica

Na Govornici ćete naučiti o čemu sve trebate voditi računa prije početka pripreme govora, kako započeti i kako završiti govore, kako rasporediti sadržaje u govorima i prezentacijama, šta treba znati o načinu na koji publika razmišlja.

Dobit ćete odgovore i na pitanja gdje stajati, šta s rukama, gdje gledati za vrijeme govora, kako komunicirati s publikom, kako koristiti vizualna i druga pomoćna sredstva pri prezentiranju…

Upoznat ćete najučinkovitije tehnike i vježbe za smanjenje i kontroliranje treme i naučiti kako vježbati glas da bi zvučali sigurno i govorili bez zamaranja glasnica.

Vježbat ćete držanje govora i prezentacija u maloj grupi, u sigurnom i podržavajućem okruženju i dobiti obilje razvojne povratne informacije.

Voditeljica: Ema Borovina, dipl.psih, Jungian Coach i KBT praktičar

Vrijeme i mjesto održavanja: četiri uzastopna susreta u periodu od 16:30 do 19:30 kroz četiri sedmice, Bulevar Meše Selimovića 16, zgrada ASA Prevent, Sarajevo

Cijena po polazniku: 420 KM + PDV
Na navedeni iznos odobravamo: 30% popusta za privatno plaćanje, 50% popusta za studente, te za drugog polaznika iz iste kompanije 10% popusta. Radionice se uplaćuju kao paket od 4 radionice i nije moguća uplata pojedinačne radionice.

Termini i prijava