Individualni coaching

Otkrijte svoju unutarnju mudrost, snagu i kreativnost, te ih iskoristite za ostvarenje svojih ciljeva i želja

Individualni coaching je profesionalni razvojni alat koji se sastoji od sesija u kojima pojedinac uz podršku coachinga razvija samosvijest i usmjerava lične potencijale u savladavanje osobnih i profesionalnih izazova i korištenju prilika.

Kao razvojni alat, prevashodno je namijenjen top performerima, pojedincima koji imaju neophodna znana i vještine za ostvarenje svojih ciljeva.

Individualni coaching najčešće podržava razvoj u sljedećim područjima:

  • Razvoj liderstva: osnaživanje sadašnje i buduće menadžere da budu uspješniji u ulozi lidera, da razviju svoje liderske kompetencije, stilove i vještine
  • Promjena karijere: podrška pojedincima koji žele da promijene svoju karijeru, da istraže svoje interese, vrijednosti i talente, da identifikuju nove mogućnosti i da naprave akcioni plan za tranziciju.
  • Balans poslovnog i privatnog života: Podrška u uspostavljanju harmonije između profesionalnih i osobnih obaveza, prioriteta i ciljeva, smanjenju stresa i povećanju zadovoljstva.
  • Efikasnost i produktivnost: Povećanje radne efikasnosti i produktivnost pojedinca, tako što mu pomaže da prepozna i prevaziđe svoja ograničavajuća uvjerenja, navike i ponašanja, da bolje upravlja vremenom, resursima i emocijama.
  • Komunikacijske veštine: Unapređenj komunikacijskih vještina kroz jačanje sposobnosti slušanja, davanja i primanja povratne informacije, uticanja na druge, rješavanja konflikata i saradnje sa različitim ljudima.
  • Identifikovanje razvojnih prilika: Podrška pojedincu da prepozna svoje snage i slabosti, kao i da odredi svoje kratkoročne i dugoročne ciljeve za profesionalni razvoj.
  • Jačanje samosvijesti: Poticanje pojedinca da bolje razumije sebe, svoje motive, vrijednosti i emocije, kao i da prepozna svoje slijepe tačke i potencijalne prepreke za uspjeh.
  • Postavljanje dubljih pitanja za pronalaženje rješenja: Razvoj kritičkog i strateškoh mišljenja, kao i podrška u kreiranju inovativnih i održivih rešenja za složene izazove.

Individualne coaching sesije se održavaju u skladu sa ICF (International Caoching Federation) standardima i kompetencijama. Trajanje sesija je najčešće 60 minuta. Broj sesija ovisi o potrebama klijenta i ciljevima coachinga, najčešće 6-12 sesija. Dinamika rada varira od jednom sedmično do jednom mjesečno i dogovara se sa klijentom. Coahcing sesije se mogu održavati online ili uživo.

Pozivamo vas da se upustite sa nama u smislene razgovore, otvaranje prostora za kreativnost i inovativnost, izađete iz ustaljenih obrazaca i načina rada, te uronite u istraživanje mogućnosti.

Zakažite informativni sastanak sa coachevima Creative BH.