Organizacije / Razvoj i edukacija zaposlenika

Razvoj i edukacija zaposlenika

Razvijajte ‘meke’ kompetencije svojih zaposlenika

Naši edukatori su prepoznatljivi po dubini i širini psiholoških i komunikoloških znanja na kojima su edukacije zasnovane i po ugodnoj razvojnoj atmosferi koju ostvarujemo s polaznicima tokom edukacija.

Za razvoj i edukaciju vaših zaposlenika na raspolaganju su vam naši:

Dizajnirani razvojni ciklusi za zaposlenike

Za kompanije koje su prepoznala određene skupine zaposlenika od posebnog strateškog interesa (npr. zaposlenike u pojedinom sektoru, ili zaposlenike s izraženim potencijalima za napredovanje i sl.) ili su kod većeg broja zaposlenika prepoznala slične razvojne potencijale i potrebe za edukacijomu saradnji s HR-om kompanije dizajniramo višemjesečne razvojne programe, što omogućava kontinuitet razvoja i postizanje složenijih razvojnih ciljeva. U provedbi kombiniramo raznovrsne metode facilitacije razvoja i ovisno o potrebama i mogućnostima kompanije uključujemo i neposredno nadređene i/ili HR odjel.

In-house treninzi soft vještina i radionice osobnog razvoja

Na raspolaganju su vam i naše grupne edukativne radionice u području komunikacijskih i interpersonalnih vještina i osobnog razvoja. Najčešće ih izvodimo kao jednodnevne ili dvodnevne edukacije za grupe do 12 zaposlenika. Moguća je i prilagodba programa i trajanja ili izvedba programa u nekoliko kraćih modula s intervalima od par sedmica. Teme u kojima educiramo zaposlenike obuhvaćaju široki spektar komunikacijskih i interpersonalnih vještina, te osobnog razvoja, poput:

  • Asertivno ponašanje i komuniciranje
  • Govorničke i prezentacijske vještine
  • Komunikacija s teškim sagovornicima
  • Rješavanje sukoba
  • Regulacija stresa
  • Organiziranost i učinkovitost (upravljanje vremenom)
  • Timski rad i saradnja

Svaka od ovih edukacija usmjerena je na iskustveno učenje i osvještavanje kroz grupne edukativne igre, diskusije, vježbe, te trening vještina i/ili role-play uz razvojni feedback edukatora.

Katalog s opisima programa dostupan je na upit.

Otvoreni razvojni ciklusi

Za razvoj zaposlenika koji žive u Sarajevu i okolici, jedna od mogućnosti je i sudjelovanje na našim otvorenim ciklusima:

Svaki od ovih ciklusa je fokusiran na jedno specifično razvojno područje i sastoji se od 4 radionica koje se održavaju jednom sedmično od 17:00 – 20:30h u Creativi BH, Sarajevo. Kontinuitet učenja kroz mjesec dana omogućava postizanje znatno bržeg i intenzivnijeg razvoja uključenih osoba.